Liviu Tudor, omul din spatele West Gate, a vorbit în cadrul emisiunii Wall-Street 360, realizată de Claudiu Vrînceanu, despre principiile ce au stat la baza înființării primului și celui mai mare campus studențesc privat din țara noastră, dar și despre experiența sa de student cazat în Regie.
„Nu putem avea tineri absolvenți la standarde europene care stau în cămine sub nivelul cerințelor UE. Noi am încercat ca în fiecare an să adăugăm facilități noi – o bibliotecă, un spațiu expozițional, Art Cafe, o piscină – iar proiect de viitor este un teren multifuncțional de sport. Vor fi piste de alergare, piste pentru role – nu este un simplu teren multifuncțional – va fi un areal“, a declarat Liviu Tudor.
Omul de afaceri a vorbit și despre anii de studenție, petrecuți în căminele studențești din Regie. „Am stat în cămin, în Regie. După terminarea liceului din Piatra Neamț, în anul 1981, am venit la facultate în București și am fost cazat în P6, un cămin nou la acea vreme. Acolo am cunoscut viața de cămin, acolo am făcut activități similare cu ce facem în West Gate Studios și acolo am prins gustul vieții de cămin universitar.” a explicat acesta.
„Când ești tânăr, toate amintirile sunt frumoase. Căminul era incomparabil cu condițiile de azi. Eram ca într-un carusel, așa era viața la acea vreme. Stăteam patru studenți în cameră și aveam și baie în cameră, asta în condițiile în care toate celelalte cămine aveau baie pe culoar. A fost și prima cerere, ca West Gate Studios să aibă în fiecare cameră propria baie și să nu locuiască mai mult de doi studenți în aceeași cameră”, își amintește Liviu Tudor.
Motivul principal pentru care proiectul West Gate Studios a luat naștere a fost experiența omului de afaceri Liviu Tudor în căminul din Regie. Antreprenorul român a dorit să creeze un complex de cămine cu standarde ridicate, la fel cum sunt cele din străinătate, astfel încât studenții să aibă parte de o experiență plăcută, memorabilă, din perioada anilor de studiu. După vizitarea mai multor cămine din diverse țări, precum Franța, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, Liviu Tudor a adunat toate informațiile necesare astfel încât să poată începe proiectul West Gate Studios.
International House Bucharest, o fundație independentă, non–profit, înființată în anul 2012 este cea care administrează campusul studențesc West Gate Studios, în care trăiesc și studiază mai bine de 1700 de studenți din România și din alte peste 16 țări ale lumii. Misiunea International House Bucharest este aceea de a oferi studenților și tinerilor profesioniști un mediu creativ, deschis cunoașterii și experimentării, într-o comunitate multiculturală care promovează inițiativa personală, înțelegerea, respectul și prietenia.
Cu ce este diferit West Gate față de un alt complex studențesc?
West Gate Studios este un complex studențesc multicultural privat, care oferă mult mai mult decât un simplu spațiu de locuit pe termen mediu sau scurt. Este locul în care tinerii din diferite regiuni ale țării, de culturi și naționalități diverse, vin să se întâlnească, să învețe și să se formeze, punând, astfel, bazele unor legături puternice care pot dura o viață.
Rezidenții sunt primiți într-un spațiu bine amenajat, cu o mulțime de facilități, astfel încât experiența din West Gate Studios să fie una plăcută. În plus, metroul este foarte aproape, iar fiecare student poate ajunge la facultate sau în oricare alt colț al orașului într-un timp scurt. Complexul are peste 900 de garsoniere și apartamente, dar și facilități absolut necesare într-o comunitate de tineri – săli de studiu, o bibliotecă modernă, restaurant, teren de tenis, sală de fitness, cafenea şi club, spațiu multifuncțional, terasă cu grătare, sală de evenimente, parcare interioară şi exterioară, spaţiu pentru depozitarea bicicletelor. În incinta campusului există și farmacie, o clinică medicală, un supermarket și o curățătorie. În același timp, West Gate Studios beneficiază de servicii de pază 24 de ore din 24. Accesul în blocuri se face numai pe bază de legitimaţie şi toţi vizitatorii sunt înregistraţi la intrarea în imobil.
Studenții care fac parte din comunitatea West Gate au și câteva oportunități profesionale, dar au parte și de momente de relaxare. Cu fiecare ocazie importantă se organizează o gamă largă de evenimente, precum: Induction Day (zi de orientare pentru noii rezidenți), petreceri tematice (Halloween Party, Christmas Party, Valentine’s Day Party, Moulin Rouge Party, Gangster Party etc.), workshop-uri de dezvoltare personală și profesională (cum se scrie un CV, managementul conflictelor, introducere în fotografie, managementul proiectelor), campionate și concursuri. Dincolo de evenimentele organizate pentru comunitate, există și un spațiu pentru momentele de relaxare și petrecere a timpului liber – un Art Cafe, un spațiu multifuncțional, cu un design unic în România.
West Gate este util și persoanelor care sunt în tranzit, spre exemplu absolvenți de liceu care vor sa dea examenul de admitere la facultate, sau absolvenților de facultate din provincie care vor să facă un master în București și au nevoie de cazare pentru perioada admiterii. Există 22 de camere spațioase destinate întocmai persoanelor care sunt în trecere prin Capitală cu diverse scopuri – inclusiv simpla vizitare a orașului.
Cu toate că nu este un business orientat către profit, după cum a declarat Liviu Tudor, interesul pentru buna funcționare a proiectului West Gate Studios este unul foarte mare, deoarece reprezintă un mediu perfect pentru formarea viitorilor profesioniști ai țării.
2 Comments
[…] în cadrul emisiunii Wall-Street 360, Liviu Tudor, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, susține că nivelul de confort […]
[…] Politehnica București te poți angaja la xerox-ul de la parter, iar lângă Căminul privat West Gate Studios aflat în apropiere de stația de metrou Preciziei, din București, deținut de Liviu Tudor, sunt […]