Liviu Tudor: Nu putem avea tineri absolvenți la standarde europene care stau în cămine sub nivelul cerințelor UE
19 December 2016
dieta pentru detoxifiere
După sarmale, vine dieta… pentru detoxifiere
5 January 2017

Tips&Tricks – cum să îți lași camera înainte să pleci în vacanță

Vacanța de iarnă bate-n ușa căminului studențesc, unde, se știe bine, se coc la foc mic și se formează cele mai strălucite minți ale viitorului. Cu atâtea evenimente importante ce se ivesc la orizont, plus kilogramele de dulciuri și sarmale cu care te vei război, știm că pleci buimac și e ușor să uiți de curățenia din camera de cămin. Dar, aici îți venim noi în ajutor. Iată un scurt ghid de supraviețuire și curățenie, înainte de vacanța de Crăciun!

Așadar, ce trebuie să faci?

–  Golește și dezgheață frigiderul. Doar vrei să faci loc pentru sărmăluțe, salate, piftii și toate celelalte mâncăruri cu care te vei întoarce de la mama, nu-i așa?

–  Strânge din cameră gunoiul, mai ales resturile alimentare, apoi aruncă totul în pubelele amplasate în spațiile special amenajate. Evită să-l lași în cameră, pe balcon, pe holuri sau pe casa scărilor, pentru că nu este frumos și nici nu ai vrea să se împiedice colegii tăi de el.

–  Închide lumina, aerul condiționat, televizorul, restul echipamentelor electrice și decuplează-le de la alimentarea cu energie. În felul acesta, eviți facturile mari și crești speranța de viață a electrocasnicelor.

–  Asigură-te că ai închis ferestrele și apa. Nu vrei să-ți intre frigul în cameră și nici să te plimbi cu barca atunci când te întorci.

– Asigură-te că ai încuiat ușa. Doar așa vei dormi liniștit și vei ști că averea lăsată în camera ta este în siguranță.

Nu în ultimul rând, anunț-o pe mama ta când ajungi acasă, dar du-te cu o zi mai devreme. Vei reuși să eviți toată agitația pentru care știm cu toții că nu ești pregătit psihic niciodată. În plus, toate mătușile și celelalte rude nu vor fi acolo încă, deci vei avea o zi în plus de răgaz, în care să dormi, să mănânci bunătățile pregătite de mama ta și să stai doar cu cei apropiați.

P.S.: În cazul în care rămâi în cămin, pentru a studia sau pentru a evita toată agitația sărbătorilor, te informăm că Programul Administrației este următorul: Zilnic, în intervalul orar 09:00 – 17:00, cu excepția zilelor libere și a sărbătorilor legale (26.12.2016, 30.12.2016 și 02.01.2017).

Program de lucru Asistenți Rezidențiali:  19.12.2016 – ultima zi de serviciu

03.01.2017 – prima zi de serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte