dieta pentru detoxifiere
După sarmale, vine dieta… pentru detoxifiere
5 January 2017
Creează cel mai cool Playlist din Campus!
16 January 2017

Metode clasice de supraviețuire în sesiune

sesiune-studenti

Sesiunea, bat-o vina! Se apropie cu pași amenințători, ba chiar uneori ai impresia că îți bate agresiv la ușă, iar tu nu vrei să îi deschizi. Normal, în camera ta lucrurile sunt liniștite și frumoase, dar… trebuie să scoți capul și în lume. Până la urmă, nu degeaba urmezi o facultate, nu-i așa? Oricât de urâtă și stresantă ți s-ar părea sesiunea, noi îți spunem că nu trebuie să fie așa. Ba chiar îți venim în ajutor și îți prezentăm câteva lucruri pe care le poți face, astfel încât să treci ușor de această perioadă.

 

Materiale necesare pentru studiu

 

Cursurile: În primul rând, trebuie să te asiguri că ai de unde să înveți, corect? În acest sens, cursurile sunt sfinte. Dacă le ai pe toate cele necesare, felicitări. Dacă nu, e cazul să începi să vorbești cu colegii tăi și să îi rogi să ți le dea și ție.

 

Markere sau creioane colorate: Poate că ți se pare o metodă învechită, dar sublinierea ideilor importante din cursuri te va ajuta să reții mai ușor acele informații.

 

Listă cu examenele și data susținerii acestora: Nu mare îți va fi mirarea când îți vei da seama ce ușor poți încurca datele sau poți uita de un examen care nu ți se pare important. Trece-le pe toate pe o listă și, pe măsură ce scapi de ele, taie-le de pe ea.

 

Lucruri ajutătoare: iar aici, includem atât materialele suplimentare pentru învățat, cum sunt resursele online, cât și cafeaua, ceaiul verde, “ronțăielile”, muzica plăcută pe fundal și orice altceva crezi tu că te ajută.

 

sesiune

 

Tips&Tricks pentru a învăța eficient

 

Acordă-ți pauze pentru relaxare. Oricât de mult ai de învățat, este important să iei pauze din când în când, pentru a te relaxa și pentru a-i permite creierului să asimileze mai bine informațiile primite.

 

Caută un mediu potrivit pentru învățat. Dacă în camera ta nu ți se pare O.K., din orice motiv, caută o bibliotecă, sala de lectură din campus sau o cafenea liniștită, unde te simți tu bine și te poți concentra.

 

Lasă Facebook-ul măcar cât înveți. Asta nu înseamnă că vei pierde contactul cu lumea virtuală, ci doar că vei renunța să verifici ce fac prietenii tăi, cât timp te concentrezi pe învățat.

 

Nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Știm să e tentant să faci orice altceva cu timpul liber și să înveți, eventual, cu o noapte înainte de examen, dar nu este o idee bună.

 

Nu învăța mecanic, încearcă să înțelegi materia. Nu contează că nu vei reda informațiile folosind aceleași cuvinte din cursuri, important este să înțelegi tu și să scrii cum știi mai bine.

 

Învață împreună cu un coleg. Uneori, poate fi foarte ușor să înveți alături de cineva și să vă ajutați reciproc acolo unde puteți.

 

Nu în ultimul rând, ține minte că o restanță sau o notă mică nu înseamnă sfârșitul lumii. Sigur, te poate afecta pe moment, dar trebuie să treci ușor peste astfel de lucruri și să îți urmezi drumul așa cum simți tu. Altfel spus, concentrează-te, automotivează-te și lasă sesiunea să treacă lin, vorba lui Hrușcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte