Informare și măsuri de siguranță împotriva COVID-19
8 May 2020

Liviu Tudor: drumul de la proiecte imobiliare, la inovație în protecția sanitară

Fondator al Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România (RABO), Liviu Tudor este un nume sinonim cu pionieratul. Antreprenorul s-a făcut remarcat pe piața imobiliară autohtonă, cu Novo Park și West Gate Business District, două parcuri de birouri din București ce totalizează o suprafață închiriabilă de peste 150.000 mp. De asemenea, cele două proiecte imobiliare au impus renumele companiei Genesis Property, drept cel mai mare proprietar român de spații de birouri de clasa A din București. Mai mult, împreună cu soția sa, Liviu Tudor a construit cel mai mare campus universitar privat din România, West Gate Studios, care primește anual 1800 de studenți români și străini. 

Liviu Tudor s-a născut pe data de 21 martie 1961, este căsătorit, are doi copii și este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori români, cu o activitate reflectată intens în mass-media. Proiectele imobiliare marca Genesis Property sunt realizate la cele mai înalte standarde, iar o dovadă grăitoare în acest sens este reprezentată de faptul că acestea găzduiesc sediile și birourile unora dintre cele mai prestigioase companii multinaționale. Printre cele mai sonore nume se numără: HP, Ericsson, Siemens, Accenture, Societe Generale Global Solution Centre, Alpha Bank, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft sau Yokogawa. 

Liviu Tudor a absolvit Institutul Politehnic din București și a obținut specializarea de inginer în aeronautică, iar ulterior, a urmat cursuri de specialitate la London Business School. Omul de afaceri deține titlul de Doctor în Management, obținut la Academia de Studii Economice din București. Atracția către lumea business-ului l-a determinat pe Liviu Tudor să fondeze prima companie de comunicații prin satelit din România, după care antreprenorul a intrat în lumea imobiliarelor. 

În prezent, Liviu Tudor ocupă funcția de președinte al unor organizații de prestigiu, nu doar la nivel național, ci și la nivel european, precum Comitetul Director al European Property Federation (EPF). Organizația are sediul la Bruxelles și reprezintă cea mai prestigioasă asociație la nivel european, reunind proprietarii de clădiri comerciale cu o valoare totală de peste 1.500 de miliarde de euro. Liviu Tudor mai deține și calitatea de membru al Comisiei Trilaterale, o platformă globală pentru dialog deschis, al World Presidents’ Organization (YPO/WPO).

În anul 2013, omul de afaceri a fost numit Secretar General al Asociației Române pentru Clubul de la Roma (ARCoR). Organizația și-a asumat misiunea de a aborda multiplele crize cu care se confruntă omenirea și planeta, un demers ce se potrivește cu viziunea antreprenorului român. Provocările aduse de anul 2020, în plan sanitar, social, precum și în mediul de business, l-au determinat pe Liviu Tudor să apeleze din nou la inovație, pentru a găsi o soluție la una dintre cele mai imprevizibile crize ce au afectat umanitatea. 

După un parcurs profesional exemplar, ghidat de flerul către succes și de dorința de a schimba societatea în bine, următorul proiect al lui Liviu Tudor nu putea fi decât unul cu impact major. Omul de afaceri a reunit o echipă de 20 de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management. Experiența acestora s-a materializat în elaborarea IMMUNE Building Standard™.

Acest standard global are rolul de a certifica reziliența clădirilor la amenințări de natură patogenă, precum pandemia de Covid-19. Implementarea integrală sau parțială a celor 135 de măsuri incluse conferă unei clădiri calificativul Strong, Powerful sau Resilient. Certificarea vizează o schimbare de proporții în modul în care vom percepe lucrul în parcurile de business ale viitorului și introduc un concept inovator: clădirile sănătoase. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte